ALERGIJE – VIŠE BOLESTI, JEDAN UZROK I JEDNO RJEŠENJE – INFORMOTERAPIJA

Patite li od problema s disanjem i suzenjem očiju u sezoni cvjetanja, gušite se od astme cijele godine ili vam se zacrveni koža kad pojedete „krivu“ hranu?

Svim alergijskim oboljenjima uzrok je isti – alergijska reakcija je rezultat pretjerane i neprimjerene reakcije našeg imunološkog sustava na izloženost nekoj tvari iz okoline(alergenu).

Smatra se da od najčešćeg oblika repiratorne alergije – alergijskog rinitisa pati između 20 i 40% Europljana od kojih 15 do 20% ima vrlo ozbiljne simptome. Kako je on potaknut reakcijom na alergen u zraku koji udišemo (poput peludi, kućne prašine ili životinjske dlake), jasno je da si ne možemo pomoći izbjegavanjem alergena. Lijekovi uklanjaju ili ublažavaju simptome alergije, a samo iznimno rijetko doprinose rješavanju njenih uzroka. Stalno šmrcanje, kihanje, svrbež, suzenje očiju bitno narušavaju kvalitetu života, a problemi s disanjem onemogućuju normalan san što dovodi do kroničnog umora – mnogi su zato prisiljeni uzimati lijekove i duže vrijeme. A time dodatno oslabljuju svoj imunološki sustav još više pogoršavajući svoje zdravstveno stanje.

Srećom postoji iznimno učinkovito rješenje bez nuspojava koje simptome svih vrsta alergija rješava djelujući na njihov uzrok – „grešku“ u našem imunološkom sustavu. Informoterapija – metodi koja djelujući na staničnom nivou vraća cijeli organizam, a time i naš imunološki sustav u normalno fiziološko stanje.

INFORMOTERAPIJA ZA ALERGIJSKA OBOLJENJA

Informoterapija za alergijska oboljenja sastoji se od dvosatnog dijagnostičkog pregleda i minimalno tri ciklusa 21-dnevne informoterapije – individualnog informokorigirajućeg pripravka (granula) koji je, prema određenom protokolu, potrebno uzimati kod kuće.Dijagnostički pregled sastoji se od: uzimanja anamneze, mjerenja energetskog i funkcionalnog stanja cijelog organizma na staničnoj razini, detaljnog funkcionalnog pregleda organa po akupunkturnim točkama – po kojem se postavlja dijagnoza stanja organizma i „programira“ individualna informoterapija. Prije svakog slijedećeg ciklusa, mjerenja se ponavljaju kako bi se utvrdila poboljšanja i „programirala“ slijedeća informoterapija. Kako naš imunološki sustav dodatno oslabljuju crijevni nametnici, virusi, bakterije te toksini koji se nalaze u organizmu, prije drugog ciklusa informoterapije provodi se nozodno testiranje na parazite, bakterije, viruse i gljivice te se, istovremeno s informoterapijom, provodi 7-dnevna nozodoterapija. Ukoliko je osoba alergična na neku hranu, na isti se način provodi alergijsko testiranje i 7-dnevna terapija za neki od alergena, ali ne istovremeno s nozoderapijom.

ALERGIJE I INFORMOTERAPIJA U DJECE

Promjene u imunološkom sustavu koje su uzrok alergijama nastaju ili zbog genetske predispozicije ili štetnih utjecaja iz okoline u najranijoj dobi, često i prije rođenja. „Kvar“ može uzrokovati i nedovoljno izlaganje imunološkog sustava patogenim tvarima što može biti poslijedica pretjerane higijene u ranom djetinjstvu te prekomjerne upotrebe antibiotika. Uobičajeno je da se u male djece najprije javljaju alergijske reakcije na hranu. One se brzo smanjuju ili potpuno nestaju te ih zamjenjuje osjetljivost na alergene iz zraka koja uzrokuje respiratorne probleme. 10 do 20% adolescenata u Europi boluje od ozbiljnog alergijskog rinitisa što za 3,5 puta povećava rizik razvoja astme.

Informoterapija je zbog svoje neškodljivosti i učinkovitosti primjenjiva i u djece. Dobno ograničenje postoji samo u smislu sposobnosti djeteta da bude mirno za vrijeme dijagnostičkog pregleda. Pregled i određivanje terapije vrši kvalificirano medicinsko osoblje. Za vrijeme infomoterapije nije dozvoljeno konzumirati alkohol, kavu i ostale napitke koji sadržavaju kofein (poput crnog čaja i Coca-Cole) jer djeluju poništavajuće, a dobro je izbjegavati i jako začinjenu hranu. Poželjno je pridržavati se pravilne prehrane i zdravog načina života. Broj potrebnih ciklusa informoterapije za svakog je klijenta individualan. Potpuni oporavak nastupa nakon tri do četiri ciklusa informoterapije, ovisno o tome koliko je kronično oboljenje. No poboljšanja su primjetna već nakon 14 dana. Nakon što se imunološki sustav jednom vrati u ravnotežu, učinak je trajan te je za održavanje zdravlja dovoljan samo jedan ciklus informoterapije godišnje.

Vesti

02.05.2014
Kako da se zaštitite od pčelinjeg polena ?

Proleće donosi uživanje za mnoge ljude bi voleo da se sastane sa pluća mirisom...

Saznajte više
02.05.2014
Kako da se zaštitite od pčelinjeg polena ?

Proleće donosi uživanje za mnoge ljude bi voleo da se sastane sa pluća mirisom...

Saznajte više
02.05.2014
Kako da se zaštitite od pčelinjeg polena ?

Proleće donosi uživanje za mnoge ljude bi voleo da se sastane sa pluća mirisom...

Saznajte više